Jaaropleiding Zelfvoorzienend Leven

4.90625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 98% (48 Votes)

Foto zelfvoorzienend leven

Wil jij zelfvoorzienend leven? Je eigen voedsel verbouwen, je eigen kleding maken en simpelweg zoveel mogelijk onafhankelijk zijn? Geen stress meer of de druk die een baan voor een ander met zich meebrengt? Leer tijdens onze jaaropleiding de stappen die je helpen naar een leven vol vrijheid en inhoud. Een leven waar we samen leren leven met en in de natuur!

Duur: 65 dagen
Prijs: Zie module prijzen
Startdatum: januari 2018
Locatie: Nederland

 

Waarom deze opleiding?
De Nederlandse maatschappij groeit steeds verder weg van de natuur en de mens zijn natuurlijke gedrag en behoeftes. Wij leven in een wegwerpcultuur, een samenleving gericht op status en geld. Kinderen leren meer dan ooit en staan toch steeds verder af van de realiteit en van de natuur. Wij van ExtremeSurvival.nl geloven in een leven waarbij geluk en tevredenheid niet voortkomen uit je nieuwste auto of van wie je kent, maar juist door zelfontwikkeling en keuzes die de natuur helpen, in plaats van vernietigen. Omdat ons standaard onderwijs dit soort dingen niet tot nauwelijks aanbiedt hebben we als ExtremeSurvival.nl team besloten deze jaaropleiding op te zetten en aan te bieden. We hopen op deze manier steeds meer mensen te leren, dat het ook anders kan!

 

Modules
Omdat er veel mensen niet de mogelijkheid hadden om 65 dagen per jaar vrij te krijgen, is er besloten de opleiding voortaan in modules aan te bieden. Hiermee kun je een willekeurig aantal weekenden uitkiezen of juist een speciaal onderwerp. Wil je bijvoorbeeld alleen het onderdeel cosmetica volgen? Dat kan! Heb je helemaal geen budget beschikbaar maar wel een talent en vrije tijd? Wie weet kunnen we elkaar verder helpen. Stuur ons een e-mail met daarin welke onderwerpen je wil leren en dan helpen we je verder.

 

Klik op de link voor meer informatie zoals de datums, prijzen en inhoud over de module. (De lijst wordt nog verder aangevuld voor 2018)

Module: Oogsten uit de natuur

Module: Natuurlijke cosmetica

Module: Experts

Module: Kleding

Module: Moestuin

Module: Bijen

Module: Mes smeden

Module: Basis bushcraft

Module: Natuurlijke EHBO en Outdoor EHBO Nederland


Zelfvoorzienend leven


Wat te verwachten?
Zelfvoorzienend leven is voor iedereen weer anders in te vullen en uit te voeren. Om elk onderdeel van een zelfvoorzienend leven te behandelen hebben we een heel leven nodig. Iedere stap vereist weer nieuwe kennis en kan ook nog eens op zoveel verschillende manieren worden gedaan. Dit betekend helaas dus ook, dat we niet iedereens verwachtingen waar kunnen maken. In samenspraak met verschillende mensen die o.a. meer dan 40 jaar zelfvoorzienend wonen, hebben we deze jaaropleiding samengesteld, welke de complete basis van het zelfvoorzienend leven behandelt! Met deze kennis en ervaring kun je vervolgens vol vertrouwen, zelf je eigen weg zoeken. 

HET PROGRAMMA

Kleinvee
Tijdens de jaaropleiding houden we onze eigen kippen en varkens. We gaan ze voeren, verplaatsen en onderhouden. De dieren lopen vrij los op het terrein en het is aan ons om ze een gezond leven te geven en bij ziektes op de juiste manier te handelen. Daarnaast gaan we ons ook verdiepen in het houden van schapen en bijen. We leren zelf een schaap te scheren en kleding te maken van de wol. We leren alles over de bijenwereld en waarom deze kleine diertjes zo belangrijk voor ons zijn. (Als alle lessen zijn gevolgd kun je een bijenvolk mee naar huis nemen!)
 
Voedsel
Een belangrijk onderdeel van deze jaaropleiding is voedsel. We leren planten herkennen en te bereiden, we verbouwen onze eigen groenten en waar nodig hoe deze te bewaren door allerlei conserveringstechnieken.  We leren ons eigen brood te bakken en hoe regenwater te zuiveren. We kweken oesterzwammen en leren hoe zo groen mogelijk bezig te zijn. Daarnaast verdiepen we ons ook in het wat gevoeliger onderdeel, het eten van dieren. Er is de mogelijkheid om zelf een kip te slachten en we gaan herten en konijnen die al geschoten zijn, geheel ontweiden en geheel hergebruiken. Voor wie moeite heeft met het ontweiden is er ook de mogelijkheid om een vervangende activiteit te doen. Het ontweiden en hergebruiken van al het materiaal voor kleding en andere tools zal in 1 van de twee ingeplande weken plaatsvinden.  

Kleding
Tijdens de jaaropleiding gaan we onze eigen kledingstukken maken uit o.a. leer en wol. Je leert de basis van ondere andere het spinnen, breien en hoe je buckskin moet behandelen. We maken ons eigen touw gemaakt van natuurlijke materialen en meer, veel meer!

Wonen
De juiste woning bij een zelfvoorzienend leven is van essentieel belang! Tijdens onze jaaropleiding wordt er een 150m2 leemhuis op het terrein gebouwd! Als de bouw volgens plan gaat kunnen we een volle week meehelpen en anders gaan we bezig met een vervangend project. We leren leemsteen te maken, we leren stucen en het bouwen met strobalen. De fundering, bouwstructuur, electriciteit, hergebruik, wetgeving, afvalverwerking, composttoilet, zonnepanelen, helofietenfilter, regenwateropvangsysteem, etc het komt allemaal voorbij! Niet zo handig? Geen probleem we helpen je stap voor stap op weg. Het leren bouwen met strobalen en een leemconstructie zal onder andere 1 van de twee ingeplande weken in beslag nemen.   
Verzorging
Tijdens deze jaaropleiding leren we hoe we o.a. onze eigen zeep, shampoo, schoonmaakmiddel, lippenbalsem, tandpasta, aftersun en andere handige middeltjes kunnen maken uit natuurlijke ingrediënten. Was voortaan je kleding met je eigen gemaakte zeep en verzorg je huid op een natuurlijke manier. 

EHBO
Al die nieuwe technieken, het bouwen en werken met scherpe materialen, de kans op een ongelukje is groot. Vandaar dat we ook verschillende cursussen EHBO gaan volgen. Naast de standaard EHBO gaan we dieper de natuurlijke EHBO in. De natuur biedt ons alles wat je nodig hebt, je moet het alleen weten te herkennen. In deze natuurlijke EHBO dagen leer je welke planten bloedstelpend zijn en welke planten je kan gebruiken bij brandwonden. Als je voortaan last van je maag krijgt weet je welke planten je diarree verhelpen. Zelfvoorzienend leven, ook wanneer het moeilijk wordt. 

Materialen
Tijdens je zelfvoorzienend leven gebruik je veel materialen. Denk aan touw, manden, kaarsen, lepels en veel meer. Tijdens onze jaaropleiding leer je deze zelf te maken op een veilige manier! We leren je veilig om te gaan met een mes en een bijl en hoe je voortaan zelf met behulp van de natuur in je behoeftes kan voorzien.

Experts
Verdeelt over de jaaropleiding hebben we verschillende experts in het zelfvoorzienend leven, die langskomen voor een meet en greet. Ze delen met liefde hun ervaringen en tips met jullie. Valkuilen, financiën, problemen en waardevolle verhalen. 

De basis
Je kan zelfvoorzienend leven zo ver terug naar de basis brengen als je wilt. Vandaar dat we in deze jaaropleiding ons ook bezig gaan houden met de absolute basis. Vuur maken met een vuurboog, firesteel en andere methodes. Water vinden en zuiveren, een shelter maken en meer. Mocht je dieper op dit onderwerp willen in gaan dan bieden we ook de jaaropleiding bushcraft van Thijmen Gelens aan. (Volgeboekt voor 2017)
Smeden
Naast alle materialen die we gaan behandelen komt ook ijzer voorbij. We leren de basis van het smeden en maken ons eigen mes. Begrijp hoe je kwaliteit smeed en wat er fout kan gaan. Onder begeleiding van 1 van de beste smeden in Nederland maken we samen onze eigen survivalmes.

Nog meer?
Ja nog veel meer. De jaaropleiding zelfvoorzienend leven is zo compleet mogelijk gevult met alles wat je moet weten. Het belangrijkste onderdeel is echter niet te ondervangen in een simpele beschrijving. Dat is het onderdeel realiteit en doen. Tussen alle onderwerpen door zal er constant tijd voor jezelf zijn. Tijd om je terug te trekken, te studeren, in de tuin te werken of gewoon om lekker niks te doen. Zelfvoorzienend leven brengt echter ook een constante beweging met zich mee waar je pas op kan reageren als het gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een storm die het huis beschadigt of een ziekte onder de kippen. Samen gaan we dit avontuur aan en bouwen we aan een skillset die je het vertrouwen geeft om vervolgens geheel zelfvoorzienend te gaan leven! Aanmelden
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden voor de jaaropleiding zelfvoorzienend leven. Je zal dan een inschrijfformulier ontvangen. Na ontvangst van het compleet ingevulde en ondertekende formulier is je inschrijving bevestigd.

Veel gestelde vragen
1. Wat als ik een cursus moet missen, omdat ik gewoonweg niet aanwezig kan zijn door ziekte, overmacht, etc? Kan deze ingehaald worden? Wordt deze gecompenseerd in financiën, of gaat deze gewoon verloren?

A: Voor iedere cursus wordt er ruim van te voren al kosten gemaakt. Denk aan materiaal, uren, locatie, voedsel en vanzelfsprekend de instructeurs. Hierdoor kan er geen geld terug betaald worden. Om dit te ondervangen hebben we de 2 voor 1 regel. Je kan bij ziekte dus iemand anders mee laten doen. Daarnaast is het elke vrijdagavond mogelijk om gemiste uren in te halen of te bespreken met de andere deelnemers en instructeurs. Ook wordt de theorie van elke cursus op papier gezet waardoor je deze achteraf altijd na kan lezen.

2. Stel er zijn onderwerpen die me niet liggen, of waar ik al veel kennis over heb. Kunnen deze geskipt worden? En is daar een terugbetaling van? een soort van vrijstelling zoals in het onderwijssysteem.

A: Er is de mogelijkheid om de opleiding te volgen in modules. Stuur ons een email en we bekijken dan welke het beste bij je zou passen. Dit is echter alleen financieel aantrekkelijk als je circa de helft niet wil volgen. Een belangrijk gedeelte van de opleiding is het groepsproces en de uren tussen de cursussen waar we allerlei losse klusjes doen. Zelfs als je dus al iets beheerst dan nog is het raadzaam om gewoon mee te doen. Daarnaast geven onze instructeurs zoveel informatie mee, dat er vast nog nieuwe tips en trucjes voorbij komen!

3. Ik heb geen zin om de jaaropleiding te volgen, maar ben wel geïnteresseerd in enkele onderdelen. Kan ik deze apart volgen?

A: Ja dat is mogelijk. Neem voor meer informatie contact met ons op. Beschrijf in je email graag precies welke onderdelen je wil leren en welke niet nodig zijn. 

 

Open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Voor vragen over webshopproducten en orders: 0529 451 184.

Voor cursussen en evenementen: 06 1929 6293.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vandaag besteld, morgen in huis

Verzendkosten

 

 

Winkelwagen

Winkelwagen, 0 items

Reviews klanten

Anoniem
21 mei, 2018
Voor ons team was het een heerlijk survival weekend. Ronald en zijn assistent zijn super aangename, interessante bushcrafters. In ons kamp in Zeewolde...

Officieel partner van:

Extreme Survival heeft:

 Scherpe prijzen
Alles op voorraad
Snelle levering
Beveiligd betalen
Kundige klantenservice
Soepel retourbeleid


Ga direct naar:

Contact
Garantie en retourneren

 

Aankomende cursussen

Vuur maken in Groningen

mei
maandag
28

 
Vuurtje stoken ... wie heeft dat nou niet gedaan? Leer vuur maken met natuurlijke materialen en oude technieken zoals vuurslag,...

Koken Primitief koken

juni
zaterdag
2
Gezellig, leerzaam en vooral lekker! Onze kookworkshops zijn zeer in ‘trek’ en dat komt vooral omdat koken op het moment hot is en helemaal als...

Weekendcursus Diersporen

juni
zaterdag
2

Data: 1 & 2 april. Beide dagen van 10:00-15:00. Dag 1 Veluwe, dag 2 uiterwaarden omgeving Deventer. Kosten €100,-. Niet inbegrepen...

Laatst bekeken

 

 

Stel uw vraag
1000 tekens over