Workshop Dutch Oven

4.8303571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 97% (56 Votes)



Tijdens deze workshop leer je onder deskundige begeleiding de fijne kneepjes van het werken met een speciale gietijzeren pan; de Dutch Oven gecombineerd met eetbare planten. Een ochtend vol lekkers en vuur met aansluitend een 3-gangen lunch

Duur: 14:00 t/m 18:00 uur
Prijs: €89,- p.p.
Datum: 28 april, 18 mei, 2 juni en 17 november 2024
Locatie: Omgeving Zeist


Extra informatie

Onder het genot van een drankje bereiden we gedurende de hele ochtend een 3-gangen lunch voor meerdere personen met verschillende Dutch Ovens en andere gietijzeren pannen zoals skillets. Hierbij komen natuurlijk de meest gebruikte technieken uitgebreid aan bod en geven we je nuttige tips met betrekking tot het onderhoud en praktische accessoires. Na afloop krijg je de recepten van de 3-gangen lunch mee naar huis. Tijdens de workshop combineren we biologische ingredienten met eetbare planten, geheel afgestemd op het seizoen. Wat dacht je van mini calzone met ham, kaas en daslook of een procureur rollade met zevenblad, kraailook en een lak van berkensapstroop.

 

Heb je zelf een Dutch Oven? Neem die gerust mee. Dan krijg je direct feeling met je eigen materiaal.


 


- Leer waar je op moet letten als je een Dutch Oven koopt
- Ontdek hoe je je Dutch Oven het beste kunt onderhouden
- Doe inspiratie op wat er allemaal mogelijk is aan kooktechnieken met een Dutch Oven
- Geniet van een heerlijke ochtend of middag met gelijkgestemden in de buitenlucht
- Sluit af met een maaltijd bestaande uit allerlei lekkernijen  gemaakt in een Dutch Oven
- Laat het thuisfront meegenieten door thuis zelf aan de slag te gaan met de recepten

 

Jaaropleiding 'Eten uit de Natuur'
Wil je dieper in de wereld van ‘Eten uit de Natuur’ duiken? Dat kan! Elk jaar organiseren we een Jaaropleiding waarbij we een jaar lang gedurende alle seizoenen in het Nederlandse landschap duiken. Leer het te lezen, te conserveren en te bereiden. Verschillende thema’s aan bod komen, zoals paddenstoelen, kruiden, wild, zeewier, vis en schaal- en schelpdieren. Bekijk hier de mogelijkheden.



 

De instructrice
Danielle Berghmans is de hoofdinstructeur tijdens de cursus.

Danielle is van kinds af aan al een natuurmens en dat resulteerde in onder andere haar studiekeuze: Bos- en Natuurbeheer in Velp en in Duitsland. Tijdens haar studie heeft ze een half jaar in het laatste oerbos van Europa (Bialowieza, Polen) gewerkt voor het Wereld Natuur Fonds. Na haar studie heeft ze verschillende bushcraft-cursussen en een twee jarige opleiding tot “Internationale Natuur- en Outdoorgids” gevolgd. Daarna is ze zelf instructeur voor de opleiding geworden en heeft ze de nieuwe gidsen een jaar begeleid. Bijna 10 jaar geleden is ze voor zichzelf begonnen en organiseert ze workshops over “Eten uit de Natuur”. Sinds 2016 is ze tevens voorzitter van het Wildplukkers Gilde Nederland.

 

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.