Wild uitbenen – Het leven van een Ree

4.8507462686567 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 97% (67 Votes)

Tijdens deze cursus gaan we samen één ree villen en uitbenen. Het vlees gaan we bereiden en opeten. Daarnaast gaan we kijken hoe herten leven, wat ze eten en hoe ze zich verplaatsen. We gaan tevens bezig met de botten en de pezen van de ree.

Duur: 2 dagen
Prijs: €175,- p.p.
Datum: 30 t/m 31 oktober (Ommen, 7 plaatsen) en 2 t/m 3 november 2024 (vol)
Locatie: Ommen en Baarn

Niet verzorgd: Slaapzak, matje, tarp of tent en eetgerei.
Verzorgd: Cursus, hert of ree, trainer, locatie, 3 maaltijden en groepsmateriaal


 

Extra informatie
Deze twee dagen staan in het teken van het leven van de ree en de hert. Bewust worden van hoe deze dieren leven in Nederland. We gaan samen op een respectvolle manier leren welke stappen je moet ondernemen zodat een geschoten dier volledig gebruikt kan worden. De huid leggen we apart en tijdens de cursus Hertenhuid looien leren we je aan hoe je hier goed en bruikbaar leer, of te wel: buckskin van kan maken.

Deze cursus is voor mensen die de grote stap willen maken. Die willen leren waar hun vlees echt vandaan komt. Wat er gedaan moet worden voor dat stukje vlees op je bord. Dit is voor veel mensen een vrij emotionele stap. Een stap die ook noodzakelijk is in het begrijpen van je eigen leven. We gaan dan ook meer behandelen dan alleen het uitbenen. We leren hoe hun leven waarde heeft in de natuur. En ook hoe hun dood waarde heeft voor diezelfde natuur. En hoe wij daar als mens inpassen.


 

 

Ga jij deze stap met ons maken? Naast leerzaam is de cursus ook erg mooi. We verblijven in de rustige natuur te Heeze en bereiden enkele heerlijke maaltijden. 


Inhoud cursus
-    Informatie over herten en reeën. Verschillende types, leefgebied en leven.
-    Het gewei
-    Opbouw lichaam ree
-    Basis uitleg over de jacht in Nederland
-    Villeren ree

 



-    Uitbenen ree
-    Bereiden 3 outdoor maaltijden met o.a rugfilet
-    Botten bewerken
-    Pezen en touw maken
-    Bewustzijn in de natuur

We beginnen de cursus om 10:00 uur en eindigen de volgende dag rond 15:00 uur. We hanteren strenge hygieneregels en het vlees is gecertificeerd. Deze cursus wordt slechts 2 keer per jaar gegeven. We slapen in eigen meegebrachte tenten. Hangmatten en tarpen zijn ook mogelijk.


Lees hier de annuleringsvoorwaarden.


 

 

Help ons het aanbod te verbeteren en geef jouw mening nadat je de cursus of training hebt gevolgd. Lees alle reviews over deze cursus hier.