Ouder en kind vakantie Zweden

4.8965517241379 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 98% (58 Votes)

Ouder en kind zweden

Ga samen met je kinderen op een geweldige bushcraftvakantie in Zweden.

Duur: 5 dagen
Prijs: €650,- p.p.
Datum: Vrij in te boeken voor juni (vol), juli (vol), augustus (vol), september en oktober 2022 voor zowel groepen als losse aanmeldingen.
Locatie: Gällö in het landschap Jämtland en de provincie Jämtlands län in Zweden

Niet verzorgd: Transport naar locatie (Je kan vliegen op vliegveld Åre Östersund)
Verzorgd: Vervoer van en naar het vliegveld of het treinstation, overnachtingen en alle maaltijden, visvergunningen, guiding, transport in Jämtland en het gebruik van de materialen zoals, mes, bijl, zaag, slaapzak, matras, rendiervel, hoofdlamp en cursusmateriaal.


 

Extra informatie
In het prachtige Jämtland, in midden Zweden, ligt ons bushcraft kamp. Dit is een ideale uitvalsbasis voor een paar dagen puur natuur. Als je de Ardennen mooi vindt en de Veluwe prachtig, dan waan je je hier in het paradijs. In het bushcraft kamp staan 4 Laplandtenten waarin je met 2 personen prima kunt slapen. Het kamp is omgeven door uitgestrekte wouden en meren met hier en daar een dorpje. Dit is het gebied waar de eland, de beer en de lynx nog voorkomen. Dé plek waar je nog hutten kunt bouwen, je eigen kookvuurtje kunt stoken en uren kunt wandelen zonder door andere mensen gestoord te worden.

Activiteiten
Samen met de gids trek je er elke dag op uit en leer je de fijne kneepjes van het leven in de natuur. Sommigen noemen dat ¨Survival¨, maar het is veel meer dan dat!
Je leert planten herkennen die je kunt eten of die geneeskrachtig zijn.
Je neemt een kijkje in de moestuin bij het kamp om te zien wat daar allemaal voor lekkers groeit.
Je bakt brood op verschillende manieren, en je zult proberen of je een vis kunnen vangen.
Je leert omgaan met kaart en kompas en we kijken hoe je zonder kompas de vier windrichtingen kunt vinden.
Verder maken we een beker en bestek van hout en we maken vuur, met èn zonder lucifers!
Kortom in deze week ben je, samen met anderen, intensief buiten bezig en je leert wat vroeger zo gewoon was : respect voor en inzicht in de natuur!

We overnachten in laplandtenten en zelfgebouwde shelters of tarps.


 

 

Programma
Dit programma is een leidraad en kan lichtjes wijzigen volgens seizoen, motivatie van de deelnemers, weersomstandigheden, e.d.

Maandag
Aankomst en kennismaking met de deelnemers op het bushcraft kamp.
Overnachting in de Laplandtent.

Dinsdag
Na het ontbijt gaan we buiten aan de slag. We zoeken een boom waar de beker uitgemaakt kan worden. Ook maken we een wandelstok. Hierbij krijg je uitleg over het gebruik van mes, guts en bijl. Dan is het tijd voor thee en bannock. Het deeg moet gekneed worden en we leggen een kampvuur aan. Daarna stappen we in de kano voor een tochtje over het meer. Ons avondmaal bereiden we op het kampvuur.

Woensdag
Vandaag vertrekken we voor een stevige wandeltocht op kaart en kompas. We nemen de rugzak met onze spullen mee en we gaan op zoek naar sporen van de ree, eland, marter, eekhoorn, auerhoen en vos. Tijdens de pauzes maken we vuur en kun je de beker verder afmaken. Wederom bakken we brood en maken we stevige Zweedse houthakkersoep in de billy-can. Tijdens onze zwerftocht zullen we ook zeker een keer in een meertje duiken voor een verfrissend bad.

Als we een mooie plek hebben gevonden maken we daar ons kamp. We gebruiken takken, mos en steen om een geschikte slaapplaats te maken. In de zomer maanden is het lang licht. Perfect dus om op een mooie stek nog een visje te vangen, of lekker bij het kampvuur hout te bewerken. Ons avondmaal bereiden we weer op een kampvuur.

Donderdag
Nadat we brood hebben gebakken en ons kamp weer hebben opgeruimd, trekken we verder.
We zullen ons bezig houden met het verzamelen en herkennen van planten en paddenstoelen.
We wandelen zo´n 10 à 12 kilometer terug naar het bushcraft kamp, om daar vervolgens in de hottub een lekker warm bad te nemen. Degene die willen kunnen met de kano nog een tochtje op het meer maken of een duik nemen in het koude water! Op de steiger aan het water, zullen we in de oven verschillende pizza’s bakken.
Er wordt weer overnacht in een Laplandtent.

Vrijdag
De laatste dag alweer. Bij het kampvuur hebben we een rondje met de talking stick. Iedereen mag vertellen hoe hij het gevonden heeft en wat hij geleerd heeft. Na de lunch in de blokhut ruimen we onze spullen op en worden degene die met vliegtuig of trein zijn gekomen weer weg gebracht.

 

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.


Help ons het aanbod te verbeteren en geef jouw mening nadat je deze vakantie hebt gevolgd. Klik op 'Toon meer reviews' en vertel ons je ervaring.

 
Hieronder staat een verzameling foto's van deze vakantie en andere gehouden met Geerd in Gällö Zweden. Zoals je kan zien zit er veel verscheidenheid in. We hebben verschillende locaties met cabins, tipi's en zelfs een eigen eiland met een Wolverine cabin voor maximaal 5 personen. De locatie wordt regelmatig afgehuurd door productiebedrijven die er films en fotoshoots maken. De locatie leent er zich dan ook perfect voor. De natuur is beeldschoon en Geerd en zijn familie zorgen voor een unieke ervaring. Wil je met je familie of vrienden op een unieke reis? Neem dan contact op en we maken er samen een mooie ervaring van.

Op zoek naar een ervaren survivalorganisatie voor je bedrijfsevenement, expeditie of schoolkamp? Met ruim 60 gespecialiseerde trainers kunnen wij elke opdracht aan. Of je nu iets simpels en leuks wil zoals een vrijgezellenfeest, of juist een expeditieleider nodig hebt voor in de Amazone, wij helpen je graag verder. Daarnaast garanderen wij betrouwbare kwaliteit, tegen de scherpste prijzen.

 

     

Extreme survival in het Nieuws
Dankzij ons vernieuwend en kwalitatief goed aanbod krijgen we met enige regelmaat aanvragen van tv, radio, magazines en kranten. Klik hier om de interviews te bekijken of te lezen. Wil je ook eens met onze trainers de natuur in? Een interview op maat of begeleiding voor een leuk tv programa? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Versterk jij ons team?
Ben jij opgeleid tot wildernisgids of bushcraftinstructeur? Wil jij graag je passie delen met anderen en deel uitmaken van het Extreme Survival instructeursteam? Kijk dan hier voor onze vacatures. Nog geen opleiding gedaan? Volg dan één van onze unieke jaaropleidingen.

                                                   

                

Open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Voor vragen over cursussen en evenementen: 085 002 0193.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmelden | Agenda | Garantie

 

 

Reviews klanten

Han Peter Lucas
14 mei, 2024
We hebben 2 leuke dagen gehad en veel geleerd! Bas deed het erg leuk ondanks dat de groep erg verschillend was. Mochten we in de toekomst een vervolg ...

Officieel partner van:

Extreme Survival heeft:

 Scherpe prijzen
Ruim aanbod
Kwaliteit
Top instructeurs
Kundige klantenservice
Soepel annuleringsbeleid


Ga direct naar:

Contact

Aanmelden | Agenda | Garantie

 

 

Ouder en kind survival

 

 

Stel uw vraag
1000 tekens over