Bushcraft in Brazilië

4.890625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 98% (32 Votes)

Ga op reis naar Brazilië. Maak kennis met de jungle en de tradities van de lokale tribes. Leer oeroude bushcrafttechnieken en geniet van de mooie locaties. Dit is met recht één van de mooiste bushcraftreizen die je ooit kan maken.

Duur: 10 dagen
Prijs: €1445,-
Datum: Vrij in te boeken voor groepen vanaf 10 personen
Locatie: Penapolis in Sao Paulo, Brazilië.

Taal cursus: Engels
Niet verzorgd: Vliegticket naar São José do Rio Preto, tent, slaapzak, matje en muskietennet.
Verzorgd: Locaties, cursussen, overnachtingen bij traditionele lokale tribes, alle maaltijden, alle transfers van o.a. naar en terug het vliegveld, ontvangst door Nederlandse gids, alle groepsmaterialen waaronder bv Kajakken, bogen, etc.


 

Extra informatie

Deze geweldige reis vindt plaats in het zuidoosten van Brazilië in een regio met twee soorten vegetaties: het ongerepte Cerrado-bioma en het beroemde Atlantische regenwoud. De hele regio werd ooit bewoond door nomadische prehistorische mensen, van 'grottenmannen' tot inheemse volkeren. Zelfs vandaag de dag zijn er nog steeds inheemse dorpen in de regio waar de bewoners zich verzetten en worstelen om hun land, traditie en cultuur te behouden. Één van de gebieden waar we naar toe gaan is waar het eerste contact tussen de inheemse bevolking en de Europese kolonisten plaatsvond.

 

Het programma combineert workshops over bushcraftvaardigheden en korte expedities via de rivier, met instructeurs uit Brazilië zelf. Deze twee trainers (Camila en Cadu) hebben beide een Dr. in biologie en hebben hun leven gewijd aan bushcraft en de tradities van inheemse mensen. De reis bevat korte expedities, zodat je vertrouwd kan raken met de omgeving en ook leert te foerageren, jagen en vissen. We behandelen onder andere traditionele beschutting en vlotbouw, waterbehandeling en vuur maken met behulp van oeroude inheemse technieken. De inheemse ervaring zal gericht zijn op hun traditionele manier van leven, cultuur en handwerk. Het is absoluut een geweldige manier om kennis te maken met de tropische Braziliaanse Bushcraft!



 

 

Programma

Dit programma is een leidraad en kan wijzigen als de trainers dit veiliger of verstandiger vinden.

 

Dag 1
- Aankomst op de luchthaven São José do Rio Preto en transfer naar Penápolis onder begeleiding van een Nederlandse gids.
- Kennismaking met Camila en Cadu en inrichten kamp.

Dag 2
- Introductie, presentatie en algemene instructie voor de trainingen en wandelingen in de jungle met de nadruk op:
   - Locatie;
   - Diversiteit van dieren en planten (gericht op eetbare en medicinale soorten) Maak een snack van lokaal eetbaar voedsel
   - geologie;
   - Hidrography;
 

- Uitrusting en technieken voor veldactiviteiten in Brazilië:
   - Meest geschikte apparatuur en gereedschappen;
   - Tenten, junglehangmatten, kleding en wat de belangrijkste aspecten zijn bij het bouwen van een shelter in een Braziliaanse omgeving.
   - Manieren om bugs af te weren
 

- De rest van de dag is er vrije tijd om te rusten op de mooie locatie naast de rivier of om te kajakken, boog te schieten en te doen wat je zelf wil. De materialen zijn vrij te gebruiken.


 

Dag 3
- Primitieve tools:
   - Welk natuurlijk materiaal en hoe dit te gebruiken
   - De eerste "Brazilianen" en hun manier van leven
   - Jagen en vissen
   - Traditionele Braziliaanse vlotten maken

Dag 4
- Log Raft expeditietest
- Vissen, forraging en koken aan de oevers van de rivier
- Waterbehandeling (wat voor soort vervuiling en ziekteverwekkers zijn de meest voorkomende in Brazilië en hoe kun je het water veilig verzamelen, transporteren en zuiveren)
- instructie over verschillende soorten vuurkorven die worden gebruikt om maaltijden beter te bereiden
- Primitieve kooktechnieken




Dag 5
- Planning expeditie en uitstapjes in Brazilië
- Voorbereiden op noodsituaties in Brazilië en eerste hulp in afgelegen gebieden met focus op allergieën op planten en insecten, hyperthermie en identificatie van giftige dieren
- Primitief vuur leren maken
   - Verzamel tinder, aanmaakhout, etc
   - Identificatie van planten waarbij hout geschikt is om te buigen en met de hand te boren;
   - Vuur maken zoals de inheemse bevolking van Zuid-Amerika dat doet tot op de dag van vandaag

Dag 6
Kennismaking met een oeroude traditionele stam. We gaan bij deze lokale stam op bezoek en kunnen leren van hun kennis en gebruiken.
   - Lichaamsschildering
   - Muziek en zang
   - Handwerk

Dag 7
- Kano-expeditie door de jungle
- Hemelobservatie (belangrijkste constellaties voor oriëntatie en begeleiding, mythen en folklore)





Dag 8
- We gaan naar de plek waar de Europese settlers de geïsoleerde inheemse mensen ontmoetten aan het eind van de negentiende eeuw
- Kamperen als een ontdekkingsreiziger uit de 19e eeuw
- Hoe Europeanen de tropen hebben overleefd en gekoloniseerd:
   - Verschil tussen inheemse en buitenlandse technieken
   - Wat was effectiever (native of foreign) en wat tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt
   - Het bereiden van voedsel voor kolonisten op historische rivieren
   - Bouw van natuurlijke schuilplaatsen in een tropisch bos.

- Transfer van Glicério (waar de kanotocht eindigt) naar Alto Alegre:


Dag 9
- Probeer het inheemse stoombad (Temazcal)
- Natuurlijke attracties verkennen
- Ontspannen in de natuur
- Transfer terug naar eigen kamp

Dag 10
- Ontbijten en opbreken kamp. Afscheid nemen en door de Nederlandse gids wordt je dan weer terug naar het vliegveld gebracht.

 

Voor wie dit wil, er is de mogelijkheid om extra dagen te boeken met de gids om bijvoorbeeld naar Rio de Janeiro te gaan om deze stad te verkennen op een meer moderne manier.


(Camila links en Cadu rechts.)

 

Hoe kom ik daar?

De reis naar Brazilië is vrij gemakkelijk te doen. Vanaf Schiphol vlieg je het snelst en goedkoopst naar Sao Paulo. (Guarulhos Intl. Apt.) Deze reis duurt tussen de 10 en 12 uur afhankelijk met welke maatschappij je vliegt en of je een tussenstop maakt in bijvoorbeeld Madrid. Een ticket naar Sao Paulo kost als je vroeg boekt rond de €600,-.  Nadat je land kun je naar een andere gate lopen waar je op het vliegtuig naar Sao Jose do Rio Preto vliegt. Deze vlucht duurt 1,5 uur en kost rond de €120,-. Bij aankomst staat er dan een Nederlandse gids op je te wachten. De privebus naar de locatie met de overige deelnemers vertrekt rond 13:00. Mocht je later aankomen geef het aan dan kunnen we wachten, of je kan met de auto opgehaald worden. Vervolgens is het nog 1,5 uur rijden naar het kamp.

 

Naar verwachting ben je rond 13:00 uur op dag tien weer terug op het vliegveld. Deze reis moet je zelf boeken. www.cheaptickets.nl heeft vaak goede prijzen. Je kan het beste de tickets los boeken in plaats van direct van Amsterdam naar Rio Preto. Om de één of andere reden zijn ze dan een stuk goedkoper.

 

 

Deze reis kan alleen geboekt worden onder het SGR garantiefonds. Definitieve boeking en betaling zal via dit fonds gedaan worden.

 

Voor wie?

Deze reis is zowel voor ervaren als onervaren reizigers, dit o.a. vanwege de unieke locatie en inhoud. We leggen alle theorie vanaf de basis uit. De dagen zijn vrij ontspannen, al kun je het zelf zwaarder maken als je wil, door gebruik te maken van alle mogelijkheden. 

 

Veiligheid

Brazilië heeft locaties die zeer gevaarlijk zijn vanwege de criminaliteit. Tijdens deze reis blijven we daar echter ver vandaan. Beide vliegvelden zijn modern en zeer veilig. De Nederlandse gids zal jullie naar de locatie helpen en er ook weer ophalen. Voor Brazilië zijn er verder ook geen vaccinaties verplicht tegen ziektes. Aanbevolen wordt om vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio), gele koorts en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) te nemen.

 

Lees hier de annuleringsvoorwaarden.


 

Help ons het aanbod te verbeteren en geef jouw mening nadat je de reis hebt gevolgd. Lees alle reviews over deze reis hier.

 

Hieronder enkele foto's van het kamp, de materialen, de tribes en de natuur.

 

Op zoek naar een ervaren survivalorganisatie voor je bedrijfsevenement, expeditie of schoolkamp? Met ruim 60 gespecialiseerde trainers kunnen wij elke opdracht aan. Of je nu iets simpels en leuks wil zoals een vrijgezellenfeest, of juist een expeditieleider nodig hebt voor in de Amazone, wij helpen je graag verder. Daarnaast garanderen wij betrouwbare kwaliteit, tegen de scherpste prijzen.

 

     

Extreme survival in het Nieuws
Dankzij ons vernieuwend en kwalitatief goed aanbod krijgen we met enige regelmaat aanvragen van tv, radio, magazines en kranten. Klik hier om de interviews te bekijken of te lezen. Wil je ook eens met onze trainers de natuur in? Een interview op maat of begeleiding voor een leuk tv programa? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Versterk jij ons team?
Ben jij opgeleid tot wildernisgids of bushcraftinstructeur? Wil jij graag je passie delen met anderen en deel uitmaken van het Extreme Survival instructeursteam? Kijk dan hier voor onze vacatures. Nog geen opleiding gedaan? Volg dan één van onze unieke jaaropleidingen.

                                                   

                

Open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Voor vragen over cursussen en evenementen: 085 002 0193.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanmelden | Agenda | Garantie

 

 

Reviews klanten

Wim van der Ham
25 april, 2024
Ons weekend was erg geslaagd. Veel nieuwe dingen geleerd en lekker naast het kampvuur gezeten. Het bereiden van de vis en daarna zelf opeten vond ik h...

Officieel partner van:

Extreme Survival heeft:

 Scherpe prijzen
Ruim aanbod
Kwaliteit
Top instructeurs
Kundige klantenservice
Soepel annuleringsbeleid


Ga direct naar:

Contact

Aanmelden | Agenda | Garantie

 

 

Ouder en kind survival

 

 

Stel uw vraag
1000 tekens over